Menu Cukrzyk
PONIEDZIAŁEK 16.09
Śniadanie
Jogurt naturalny z malinami, borówką amerykańską i naszą cynamonowo pomarańczową granolą
II Śniadanie
Wytrawna sałatka z kaszą pęczak, piklowaną czerwoną kapustą, serem bałkańskim i prażonym mixem siemienia lnianego, sezamu i czarnuszki.
Obiad
Polędwica z dorsza w sosie koperkowym z pieczonymi ziemniakami i surowka z kiszonej kapusty
Podwieczorek
Wegańskie, jaglane, Fit „Monte” z orzechami laskowymi.
Kolacja
Krem kalafiorowy z pełnoziarnistymi, ziołowymi grzankami, płatkami migdała i natką pietruszki.
WTOREK 17.09
Śniadanie
Biała kasza gryczana z jabłkiem, cynamonem, jogurtowym sosem z prawdziwą wanilią i świeżym melonem cantalupa.
II Śniadanie
Warzywa do chrupania z dipem bazyliowym i orzechami pekan
Obiad
Tagine drobiowy z dynią, ciecierzycą i cytrynowym kus kus z cukinią, miętą i serem feta.
Podwieczorek
Wafelek ryżowy pełnoziarnisty z brzoskwiniowym twarożkiem
Kolacja
Pasta łososiowa z pełnoziarnistą tortillą i warzywami
ŚRODA 18.09
Śniadanie
Wegański smalczyk z białej fasoli z żytnim razowym pieczywem na zakwasie i ogórkiem
II Śniadanie
„Rumiana truskawka” Pełen wit.C koktajl z truskawki, pomarańczy i naparu z rumianku z dodatkiem sezamu i siemienia lnianego
Obiad
Pieczony filet indyka w kremowym sosie z masła orzechowego i mleczka kokosowego z ryżową sałatką z fasolką szparagową, marchewką i czarnym sezamem
Podwieczorek
Jogurtowe “parfait” z musem malinowym jabłkowym, żurawiną i płatkami migdała
Kolacja
Mix sałat z grillowanym bakłażanem, warzywami i hiszpańskim chorizo, sos sweet-chilli.
CZWARTEK 19.09
Śniadanie
Lekki serek ziarnisty z mango i bułką grahamką
II Śniadanie
Pasta łososiowa z słupkami kalarepki i pełnoziarnistym mini pumperniklem
Obiad
Tradycyjny gulasz wołowy z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem
Podwieczorek
Owsiane „crumble” z owocami i waniliowym puddingiem
Kolacja
Meksykańska sałatka z komosą ryżową, papryką, czerwoną fasolą i nachosami, sos jogurtowy z awokado
PIĄTEK 20.09
Śniadanie
Wytrawna, bezglutenowa granola z pestkami dyni, słonecznika, orzechami, suszonym tymiankiem i rozmarynem, jogurtem naturalnym i salsą z pomidora malinowego i papryki
II Śniadanie
Pełnoziarnisty chlebek chrupki z pastą strączkową i słupkami marchewki
Obiad
Łosoś teriyaki w sosie mango z pieczonymi batatami i surówką z białej kapusty i kopru
Podwieczorek
Pieczone jabłko z cynamonem i waniliowym sosem
Kolacja
Sałatka z młodymi listkami szpinaku baby, makaronem trzy kolory, świeżym ogórkiem, suszonymi pomidorkami i mini mozzarellą, sos kremowo balsamiczny
SOBOTA 21.09
Śniadanie
Wegańska jaglanka mango-marakuja z malinami i wiórkami kokosa
II Śniadanie
Hummus z zielonego groszku z słupkami marchewki i kalarepki, mini grahamka
Obiad
Pełnoziarniste spaghetti w sosie neapolitańskim z kurczakiem, czarnymi oliwkami i płatkami sera grana padano
Podwieczorek
Sałatka owocowa z jagodami goji i migdałami
Kolacja
Wegańskie „chilli sin carne” z ryżem naturalnym
NIEDZIELA 22.09
Śniadanie
Tatar z suszonych pomidorów i grillowanej cukinii z zielonym ogórkiem, żółtą papryką i orkiszową focaccią
II Śniadanie
„Spoko Slim” Świeżo tłoczony sok z jabłka, białego grapefruita, ananasa i pomarańczy z dodatkiem naparu z czerwonej herbaty o smaku papai i pigwy, siemie lniane z sezamem
Obiad
Wegańskie klopsiki w sosie miodowo musztardowym z ryzem dzikim i kiszoną kapustą
Podwieczorek
Jogurtowa a;la szarlotka z orzechami włoskimi
Kolacja
Krem z białych warzyw (seler,pietruszka,kalafior,ziemniak) z pełnoziarnistymi grzankami i czarnuszką