Menu Cukrzyk

PONIEDZIAŁEK 16.09

Śniadanie

Jogurt naturalny z malinami, borówką amerykańską i naszą cynamonowo pomarańczową granolą

II Śniadanie

Wytrawna sałatka z kaszą pęczak, piklowaną czerwoną kapustą, serem bałkańskim i prażonym mixem siemienia lnianego, sezamu i czarnuszki.

Obiad

Polędwica z dorsza w sosie koperkowym z pieczonymi ziemniakami i surowka z kiszonej kapusty

Podwieczorek

Wegańskie, jaglane, Fit „Monte” z orzechami laskowymi.

Kolacja

Krem kalafiorowy z pełnoziarnistymi, ziołowymi grzankami, płatkami migdała i natką pietruszki.

 

WTOREK 17.09

Śniadanie

Biała kasza gryczana z jabłkiem, cynamonem, jogurtowym sosem z prawdziwą wanilią i świeżym melonem cantalupa.

II Śniadanie

Warzywa do chrupania z dipem bazyliowym i orzechami pekan

Obiad

Tagine drobiowy z dynią, ciecierzycą i cytrynowym kus kus z cukinią, miętą i serem feta.

Podwieczorek

Wafelek ryżowy pełnoziarnisty z brzoskwiniowym twarożkiem

Kolacja

Pasta łososiowa z pełnoziarnistą tortillą i warzywami

 

ŚRODA 18.09

Śniadanie

Wegański smalczyk z białej fasoli z żytnim razowym pieczywem na zakwasie i ogórkiem

II Śniadanie

„Rumiana truskawka” Pełen wit.C koktajl z truskawki, pomarańczy i naparu z rumianku z dodatkiem sezamu i siemienia lnianego

Obiad

Pieczony filet indyka w kremowym sosie z masła orzechowego i mleczka kokosowego z ryżową sałatką z fasolką szparagową, marchewką i czarnym sezamem

Podwieczorek

Jogurtowe “parfait” z musem malinowym jabłkowym, żurawiną i płatkami migdała

Kolacja

Mix sałat z grillowanym bakłażanem, warzywami i hiszpańskim chorizo, sos sweet-chilli.

 

CZWARTEK 19.09

Śniadanie

Lekki serek ziarnisty z mango i bułką grahamką

II Śniadanie

Pasta łososiowa z słupkami kalarepki i pełnoziarnistym mini pumperniklem

Obiad

Tradycyjny gulasz wołowy z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem

Podwieczorek

Owsiane „crumble” z owocami i waniliowym puddingiem

Kolacja

Meksykańska sałatka z komosą ryżową, papryką, czerwoną fasolą i nachosami, sos jogurtowy z awokado

 

PIĄTEK 20.09

Śniadanie

Wytrawna, bezglutenowa granola z pestkami dyni, słonecznika, orzechami, suszonym tymiankiem i rozmarynem, jogurtem naturalnym i salsą z pomidora malinowego i papryki

II Śniadanie

Pełnoziarnisty chlebek chrupki z pastą strączkową i słupkami marchewki

Obiad

Łosoś teriyaki w sosie mango z pieczonymi batatami i surówką z białej kapusty i kopru

Podwieczorek

Pieczone jabłko z cynamonem i waniliowym sosem

Kolacja

Sałatka z młodymi listkami szpinaku baby, makaronem trzy kolory, świeżym ogórkiem, suszonymi pomidorkami i mini mozzarellą, sos kremowo balsamiczny

 

SOBOTA 21.09

Śniadanie

Wegańska jaglanka mango-marakuja z malinami i wiórkami kokosa

II Śniadanie

Hummus z zielonego groszku z słupkami marchewki i kalarepki, mini grahamka

Obiad

Pełnoziarniste spaghetti w sosie neapolitańskim z kurczakiem, czarnymi oliwkami i płatkami sera grana padano

Podwieczorek

Sałatka owocowa z jagodami goji i migdałami

Kolacja

Wegańskie „chilli sin carne” z ryżem naturalnym

 

NIEDZIELA 22.09

Śniadanie

Tatar z suszonych pomidorów i grillowanej cukinii z zielonym ogórkiem, żółtą papryką i orkiszową focaccią

II Śniadanie

„Spoko Slim” Świeżo tłoczony sok z jabłka, białego grapefruita, ananasa i pomarańczy z dodatkiem naparu z czerwonej herbaty o smaku papai i pigwy, siemie lniane z sezamem

Obiad

Wegańskie klopsiki w sosie miodowo musztardowym z ryzem dzikim i kiszoną kapustą

Podwieczorek

Jogurtowa a;la szarlotka z orzechami włoskimi

Kolacja

Krem z białych warzyw (seler,pietruszka,kalafior,ziemniak) z pełnoziarnistymi grzankami i czarnuszką