Menu Obniżony Indeks Glikemiczny
ŚNIADANIE , II ŚNIADANIE , OBIAD, PODWIECZOREK , KOLACJA
pon, 20.01
Razowa grzanka czosnkowa z kolorowym hummusem, orzechami włoskimi i ogórkiem kiszonym
Zupa krem z zielonych warzyw z aromatycznymi ziołami
Pieczona pierś z kurczaka w sosie szpinakowym z fetą na makaronie razowym
Delikatna galaretka owocowa
Gulasz z tofu i czerwonej fasoli w sosie pomidorowym z kaszą pęczak
wto, 21.01
Mocno truskawkowa owsianka z imbirem i migdałami
Risotto z fasolką szparagową, marchewką, cukinią i mozzarellą
Pieczona pierś indyka w kremowym sosie z kaszą pęczak i surówką z kiszonej kapusty
Śmietankowa pianka cynamonowa z orzechami włoskimi
Tosty z jajkiem sadzonym i czerwonym pesto
śro, 22.01
Tarta gryczana z warzywami, szynką i sosem majonezowym
Smoothie buraczkowe z jabłkiem, cytryną i truskawką
Kurczak podany z chutney z czerwonej cebuli z kaszą gryczaną i zieloną fasolką szparagową
Malinowy jogurt z kruszonką z płatków gryczanych i migdałami
Naleśniki gryczane nadziewane wytrawnym farszem warzywnym z serem typu greckiego
czw, 23.01
Domowa granola z jogurtem naturalnym i musem z marakui
Bowl z makaronem pełnoziarnistym, fasolką edamame i sosem orzechowym
Pieczony indyk w sosie pieczeniowym z kaszą bulgur i surówką z kapusty białej
Orientalna zupa z grzybami shitake, tofu i sezamem
Hummus pomidorowy podany z pieczywem bezglutenowym i chrupiącymi kiszonkami
pią, 24.01
Sałatka makaronowa z mozzarellą mini, pieczarkami, fasolką edamame i słonecznikiem
Puszyste placuszki z jabłkiem i orzechami
Tarta serowo-cukiniowa podana z sosem ziołowym
Smoothie kokosowe z owocami leśnymi
Szpinakowe pęczotto z ciecierzycą i papryką
sob, 25.01
Sałatka makaronowa z mozzarellą mini, pieczarkami, fasolką edamame i słonecznikiem
Puszyste placuszki z jabłkiem i orzechami
Tarta serowo-cukiniowa podana z sosem ziołowym
Smoothie kokosowe z owocami leśnymi
Szpinakowe pęczotto z ciecierzycą i papryką
nie, 26.01
Śniadaniowa quesadilla podana z sosem czosnkowym
Kremowa zupa pieczarkowa z soczystą piersią kurczaka
Pieczony indyk z dipem jogurtowo-ziołowym podany z batatem i blanszowanym brokułem
Szarlotka na gryczanym kruchym spodzie serwowana z twarożkiem pistacjowym #SUGARFREE
Kopytka z batatów z gulaszem warzywnym i mini mozzarellą