Menu Obniżony Indeks Glikemiczny

ŚNIADANIE , II ŚNIADANIE , OBIAD, PODWIECZOREK , KOLACJA

pon, 20.01


Razowa grzanka czosnkowa z kolorowym hummusem, orzechami włoskimi i ogórkiem kiszonym


Zupa krem z zielonych warzyw z aromatycznymi ziołami


Pieczona pierś z kurczaka w sosie szpinakowym z fetą na makaronie razowym


Delikatna galaretka owocowa


Gulasz z tofu i czerwonej fasoli w sosie pomidorowym z kaszą pęczak

wto, 21.01


Mocno truskawkowa owsianka z imbirem i migdałami


Risotto z fasolką szparagową, marchewką, cukinią i mozzarellą


Pieczona pierś indyka w kremowym sosie z kaszą pęczak i surówką z kiszonej kapusty


Śmietankowa pianka cynamonowa z orzechami włoskimi


Tosty z jajkiem sadzonym i czerwonym pesto

śro, 22.01


Tarta gryczana z warzywami, szynką i sosem majonezowym


Smoothie buraczkowe z jabłkiem, cytryną i truskawką


Kurczak podany z chutney z czerwonej cebuli z kaszą gryczaną i zieloną fasolką szparagową


Malinowy jogurt z kruszonką z płatków gryczanych i migdałami


Naleśniki gryczane nadziewane wytrawnym farszem warzywnym z serem typu greckiego

czw, 23.01


Domowa granola z jogurtem naturalnym i musem z marakui


Bowl z makaronem pełnoziarnistym, fasolką edamame i sosem orzechowym


Pieczony indyk w sosie pieczeniowym z kaszą bulgur i surówką z kapusty białej


Orientalna zupa z grzybami shitake, tofu i sezamem


Hummus pomidorowy podany z pieczywem bezglutenowym i chrupiącymi kiszonkami

pią, 24.01


Sałatka makaronowa z mozzarellą mini, pieczarkami, fasolką edamame i słonecznikiem


Puszyste placuszki z jabłkiem i orzechami


Tarta serowo-cukiniowa podana z sosem ziołowym


Smoothie kokosowe z owocami leśnymi


Szpinakowe pęczotto z ciecierzycą i papryką

sob, 25.01


Sałatka makaronowa z mozzarellą mini, pieczarkami, fasolką edamame i słonecznikiem


Puszyste placuszki z jabłkiem i orzechami


Tarta serowo-cukiniowa podana z sosem ziołowym


Smoothie kokosowe z owocami leśnymi


Szpinakowe pęczotto z ciecierzycą i papryką

nie, 26.01


Śniadaniowa quesadilla podana z sosem czosnkowym


Kremowa zupa pieczarkowa z soczystą piersią kurczaka


Pieczony indyk z dipem jogurtowo-ziołowym podany z batatem i blanszowanym brokułem


Szarlotka na gryczanym kruchym spodzie serwowana z twarożkiem pistacjowym #SUGARFREE


Kopytka z batatów z gulaszem warzywnym i mini mozzarellą