Menu Balance 5 dań

pon, 20.01


Owsianka a’la snickers z chrupiącymi orzeszkami arachidowymi


Krem pomidorowy z białą fasolą


Kurczak w sosie mango-curry podany z makaronem ryżowym i blanszowanymi brokułami


Ciasteczko chałwowe


Makaron orzo w aromatycznym pesto z zielonego groszku i bazylii z dodatkiem parmezanu

wto, 21.01


Słodkie tosty z masłem orzechowym, brzoskwinią i sosem owocowym


Wegetariańskie leczo z marchewką, czerwoną soczewicą, młodą cukinią i natką pietruszki


Kurczak w sosie chrzanowym z pieczonymi ziemniakami i surówką z marchewki


Jaglane a’la Monte


Indyjski krem z kalafiora z crunchowaną ciecierzycą i słonecznikiem

śro, 22.01


Placuszki kokosowe podane z serkiem bananowym i sosem jogurtowym a’la pinacolada


Delikatny kapuśniak podany z chrustem z boczku


Gulasz po węgiersku z pieczonymi talarkami z ziemniaka i surówką z ogórka kiszonego


Budyń czekoladowy z frużeliną owocową i orzeszkami


Izraelska misa z pieczonym kalafiorem, ciecierzycą i sosem orzechowym

czw, 23.01


Hummus klasyczny podany z pieczywem razowym i chrupiącą marchewką


Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką


Pieczona tilapia podana z puree ziemniaczanym i surówką z kapusty


Zupa meksykańska z fasolką i kukurydzą


Włoska pasta z aromatycznym sosem pomidorowym i bazylią

pią, 24.01


Grzanki z pieczarkami, szpinakiem i serem podane z sosem pomidorowym


Koktajl wiśniowy na naturalnym jogurcie


Chilli con carne z wieprzowiną, zielonym groszkiem i ryżem parabolicznym


Sałatka szwabska z pieczonym kurczakiem i sosem czosnkowym


Naleśniki z twarożkiem kokosowym i musem owocowym

sob, 25.01


Grzanki z pieczarkami, szpinakiem i serem podane z sosem pomidorowym


Koktajl wiśniowy na naturalnym jogurcie


Chilli con carne z wieprzowiną, zielonym groszkiem i ryżem parabolicznym


Sałatka szwabska z pieczonym kurczakiem i sosem czosnkowym


Naleśniki z twarożkiem kokosowym i musem owocowym

nie, 26.01


Pancakes straciatella z kawałkami czekolady podane z musem morelowym


Sałatka z karmelizowaną marchewką, kaszą perłową kuskus i prażonym nerkowcem


Miruna w sosie śmietanowo-tymiankowym podana z warzywną komosą ryżową i pieczoną cukinią


Zdrowa jaglanka z bakaliami pod aksamitnym musem malinowym podana z pieczonym ananasem


Gnocchi w sosie serowym z pieczoną kolorową papryką i szpinakiem