Menu Dash

poniedziałek
20.01.2025
1. Śniadanie
Placki z jagodami i jogurtem waniliowym
2. II śniadanie
Zupa warzywna z fasolą i kapustą
3. Obiad
Aromatyczny schab pieczony w sosie chrzanowym podany z kaszą gryczaną i surówką
4. Podwieczorek
Mango lassi Chia Pudding
5. Kolacja
Wegańskie gołąbki z pieczarkami z sosem pomidorowym

wtorek
21.01.2025


Wegański smalec z cieciorki z pieczoną marchewką i pieczywem


Koktajl zielona bomba witaminowa


Kurczak pod mozzarellą w sosie pomidorowym z makaronem i surówką


Truskawkowy pudding chia


Tortilla z hummusem i świeżymi warzywami

środa
22.01.2025


Serek śniadaniowy z warzywami i bułeczką


Zupa z czerwonej soczewicy, pomidorów i jarmużu


Gulasz gyros drobiowy z ryżem i fasolką


Czekoladowe kulki mocy z morela i orzechami


Sałatka z pieczonej ciecierzycy, awokado i jajka

czwartek
23.01.2025


Fit placki sernikowe z płatkami owsianymi i konfiturą ananasową


Zupa pomidorowa z kokosową nutą


Gulasz wieprzowy z papryką podany z kaszą gryczana i surówką


Smażone jabłka z kremem orzechowym


Sałatka z tofu i z sosem pietruszkowo-cytrynowym

piątek
24.01.2025


Pełnoziarniste placki twarogowe z kakaowym jogurtem


Kremowa zupa jarzynowa z zielonym groszkiem


Gulasz drobiowy z ciecierzycą podany z kaszą pęczak


Ciasto pełnoziarniste ze śliwkami


Sałatka z kaszą jaglaną, pomidorami i ogórkami

sobota
25.01.2025


Frittata z szynką, szpinakiem i fetą


Smoothie szarlotkowe


Drobiowe kieszonki w groszkowym puree, Surówka z marchewki, jabłka i pora


Sernik pieczony


Kolorowe gryczotto z pieczonym schabem

niedziela
26.01.2025


Pasztet z pieczarek z pieczywem


Sałatka z pieczonych warzyw z serem feta i oliwkami


Wątróbki smażone z gruszkami podana z brązowym ryżem i surówką


Kakaowe ciasto z wiśniami


Pieczeń z soczewicy i orzechów z sosem pomidorowym