Menu Dash
poniedziałek
20.01.2025
1. Śniadanie
Placki z jagodami i jogurtem waniliowym
2. II śniadanie
Zupa warzywna z fasolą i kapustą
3. Obiad
Aromatyczny schab pieczony w sosie chrzanowym podany z kaszą gryczaną i surówką
4. Podwieczorek
Mango lassi Chia Pudding
5. Kolacja
Wegańskie gołąbki z pieczarkami z sosem pomidorowym
wtorek
21.01.2025
Wegański smalec z cieciorki z pieczoną marchewką i pieczywem
Koktajl zielona bomba witaminowa
Kurczak pod mozzarellą w sosie pomidorowym z makaronem i surówką
Truskawkowy pudding chia
Tortilla z hummusem i świeżymi warzywami
środa
22.01.2025
Serek śniadaniowy z warzywami i bułeczką
Zupa z czerwonej soczewicy, pomidorów i jarmużu
Gulasz gyros drobiowy z ryżem i fasolką
Czekoladowe kulki mocy z morela i orzechami
Sałatka z pieczonej ciecierzycy, awokado i jajka
czwartek
23.01.2025
Fit placki sernikowe z płatkami owsianymi i konfiturą ananasową
Zupa pomidorowa z kokosową nutą
Gulasz wieprzowy z papryką podany z kaszą gryczana i surówką
Smażone jabłka z kremem orzechowym
Sałatka z tofu i z sosem pietruszkowo-cytrynowym
piątek
24.01.2025
Pełnoziarniste placki twarogowe z kakaowym jogurtem
Kremowa zupa jarzynowa z zielonym groszkiem
Gulasz drobiowy z ciecierzycą podany z kaszą pęczak
Ciasto pełnoziarniste ze śliwkami
Sałatka z kaszą jaglaną, pomidorami i ogórkami
sobota
25.01.2025
Frittata z szynką, szpinakiem i fetą
Smoothie szarlotkowe
Drobiowe kieszonki w groszkowym puree, Surówka z marchewki, jabłka i pora
Sernik pieczony
Kolorowe gryczotto z pieczonym schabem
niedziela
26.01.2025
Pasztet z pieczarek z pieczywem
Sałatka z pieczonych warzyw z serem feta i oliwkami
Wątróbki smażone z gruszkami podana z brązowym ryżem i surówką
Kakaowe ciasto z wiśniami
Pieczeń z soczewicy i orzechów z sosem pomidorowym