Menu Niski i Średni Ig

Poniedziałek, 16.09.2024

Śniadanie

Owsianka z konfiturą jabłkowa z pestkami dyni

II śniadanie

Zupa pieczarkowa

Obiad

Kurczak faszerowany szpinakiem podany z risotto Primavera

Podwieczorek

Duszone owoce z jogurtem i granolą

Kolacja

Zapiekanka makaronowa z ajwarem i oliwkami

Wtorek, 17.09.2024

Śniadanie

Owsianka z gruszkami

II śniadanie

Zupa ogórkowa

Obiad

Kurczak w sosie porowo-koperkowym podany z makaronem i surówką

Podwieczorek

Mus z mascarpone z owocową galaretką

Kolacja

Zapiekanka z tuńczykiem i szpinakiem

Środa, 18.09.2024

Śniadanie

Płatki gryczane z gorzką czekoladą i nuta pomarańczy

II śniadanie

Krem z marchewki z mleczkiem kokosowym

Obiad

Mielone zrazy w sosie z pieczonymi ziemniakami i kalafiorem

Podwieczorek

Fasolka szparagowa z fetą i słonecznikiem

Kolacja

Caprese z bułką pełnoziarnistą

Czwartek, 19.09.2024

Śniadanie

Hummus podany z pieczywem i pieczona marchewką

II śniadanie

Tropikalne smoothie na odporność

Obiad

Indyk w sosie pieczarkowo-musztardowym z pieczonymi batatami i brokułami

Podwieczorek

Deser owocowy z granolą

Kolacja

Kotlety warzywne z brązowym ryżem i sosem salsa

Piątek, 20.09.2024

Śniadanie

Pieczona żytnianka z jagodami i śliwkami

II śniadanie

Wegańska pasta z fasoli, słonecznika i zieleniny

Obiad

Ryba w sosie toskańskim z ryżem i surówką coleslaw

Podwieczorek

Smoothie mix owoców

Kolacja

Makaron w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami

Sobota, 21.09.2024

Śniadanie

Placki migdałowe z konfiturą gruszkową

II śniadanie

Brokuły z czosnkowym serkiem wiejskim

Obiad

Indyk z cukinią w sosie curry z pieczonymi ziemniakami i surówką

Podwieczorek

Jogurt z garnolą i owocami

Kolacja

Sałatka z tuńczykiem i żurawiną

Niedziela, 22.09.2024

Śniadanie

Pasta jajeczno-twarogowa z pieczywem i warzywami

II śniadanie

Czekoladowy deser z chia, daktylami i wiśniami

Obiad

Duszony kurczak z jabłkiem i żurawiną, kasza gryczana z pietruszką

Podwieczorek

Kawowy deser z owocami

Kolacja

Gulasz paprykowo-pomidorowy z ciecierzycą i grillowanym bakłażanem z kaszą pęczak