Menu Niski i Średni Ig
Poniedziałek, 16.09.2024
Śniadanie
Owsianka z konfiturą jabłkowa z pestkami dyni
II śniadanie
Zupa pieczarkowa
Obiad
Kurczak faszerowany szpinakiem podany z risotto Primavera
Podwieczorek
Duszone owoce z jogurtem i granolą
Kolacja
Zapiekanka makaronowa z ajwarem i oliwkami
Wtorek, 17.09.2024
Śniadanie
Owsianka z gruszkami
II śniadanie
Zupa ogórkowa
Obiad
Kurczak w sosie porowo-koperkowym podany z makaronem i surówką
Podwieczorek
Mus z mascarpone z owocową galaretką
Kolacja
Zapiekanka z tuńczykiem i szpinakiem
Środa, 18.09.2024
Śniadanie
Płatki gryczane z gorzką czekoladą i nuta pomarańczy
II śniadanie
Krem z marchewki z mleczkiem kokosowym
Obiad
Mielone zrazy w sosie z pieczonymi ziemniakami i kalafiorem
Podwieczorek
Fasolka szparagowa z fetą i słonecznikiem
Kolacja
Caprese z bułką pełnoziarnistą
Czwartek, 19.09.2024
Śniadanie
Hummus podany z pieczywem i pieczona marchewką
II śniadanie
Tropikalne smoothie na odporność
Obiad
Indyk w sosie pieczarkowo-musztardowym z pieczonymi batatami i brokułami
Podwieczorek
Deser owocowy z granolą
Kolacja
Kotlety warzywne z brązowym ryżem i sosem salsa
Piątek, 20.09.2024
Śniadanie
Pieczona żytnianka z jagodami i śliwkami
II śniadanie
Wegańska pasta z fasoli, słonecznika i zieleniny
Obiad
Ryba w sosie toskańskim z ryżem i surówką coleslaw
Podwieczorek
Smoothie mix owoców
Kolacja
Makaron w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
Sobota, 21.09.2024
Śniadanie
Placki migdałowe z konfiturą gruszkową
II śniadanie
Brokuły z czosnkowym serkiem wiejskim
Obiad
Indyk z cukinią w sosie curry z pieczonymi ziemniakami i surówką
Podwieczorek
Jogurt z garnolą i owocami
Kolacja
Sałatka z tuńczykiem i żurawiną
Niedziela, 22.09.2024
Śniadanie
Pasta jajeczno-twarogowa z pieczywem i warzywami
II śniadanie
Czekoladowy deser z chia, daktylami i wiśniami
Obiad
Duszony kurczak z jabłkiem i żurawiną, kasza gryczana z pietruszką
Podwieczorek
Kawowy deser z owocami
Kolacja
Gulasz paprykowo-pomidorowy z ciecierzycą i grillowanym bakłażanem z kaszą pęczak