Menu Standard
poniedziałek
20.01.2025
1. Śniadanie
Śniadaniowe ciasteczka z kokosowym twarożkiem
2. II śniadanie
Zupa warzywna z fasolą, dynią i kapustą
3. Obiad
Aromatyczny schab pieczony w sosie chrzanowym podany z pieczonymi ziemniakami i surówką
4. Podwieczorek
Deser Czarny las
5. Kolacja
Zapiekanka makaronowa z serem, groszkiem i brokułami
wtorek
21.01.2025
Wegański smalec z cieciorki z pieczona marchewką i pieczywem
Sałatka z pieczonym kalafiorem, soczewicą i daktylami
Kurczak pod mozzarellą w sosie pomidorowym z makaronem i surówką
Crumble bananowo-truskawkowe z jogurtem
Quesadilla z ziemniakami i serem podana z sosem słodko-pikantnym
środa
22.01.2025
Serek śniadaniowy z warzywami i bułeczką
Zupa krem z dyni z karmelizowanym jabłkiem i pieczonymi orzechami
Gulasz gyros drobiowy z ryżem i fasolką
Pudding bananowy z krakersami
Sałatka z pęczakiem, ogórkiem, oliwkami i suszonymi pomidorami
czwartek
23.01.2025
Owsianka pinakolada
Zupa pomidorowa z kokosową nutą
Gulasz wieprzowy z papryką podany z kaszą gryczana i surówką
Crumble ze śliwkami i migdałami
Sałatka z jajkiem, kalafiorem i ogórkiem konserwowym
piątek
24.01.2025
Omlet kokosowy z ananasem i kakaowym jogurtem
Kremowa zupa jarzynowa z zielonym groszkiem
Ryba w greckim sosie z pomidorów i cebuli podana z kuskusem i surówką
Tapioka Blue Curacao z różową galaretką
Sałatka makaronowa z kalafiorem i zielonym pesto
sobota
25.01.2025
Frittata z szynką, szpinakiem i fetą
Smoothie szarlotkowe
Drobiowe kieszonki w groszkowym puree i pieczoną marchewką
Sernik pieczony
Meksykańskie kaszotto
niedziela
26.01.2025
Pasztet z pieczarek z pieczywem
Sałatka z pieczonych warzyw z serem feta i oliwkami
Wątróbki smażone z gruszkami podane z ryżem i surówką
Ciasto czekoladowo-bananowe
Gnocchi z kurczakiem, cukinią, papryką i camembertem