Menu Wege + Fish

poniedziałek
20.01.2025
1. Śniadanie
Śniadaniowe ciasteczka z kokosowym twarożkiem
2. II śniadanie
Zupa warzywna z fasolą, dynią i kapustą
3. Obiad
Burger rybny z pieczonymi ziemniakami i surówką
4. Podwieczorek
Deser Czarny las
5. Kolacja
Zapiekanka makaronowa z serem, groszkiem i brokułami

 

wtorek
21.01.2025


Wegański smalec z cieciorki z pieczona marchewką i pieczywem


Sałatka z pieczonym kalafiorem, soczewicą i daktylami


Dorsz pieczony z sosem brokułowo-pieczarkowym, makaronem i surówką


Crumble bananowo-truskawkowe z jogurtem


Quesadilla z ziemniakami i serem podana z sosem słodko-pikantnym

środa
22.01.2025


Serek śniadaniowy z warzywami i bułeczką


Zupa krem z dyni z karmelizowanym jabłkiem i pieczonymi orzechami


Ryba Veracruz podana z ryżem i fasolką szparagową


Deser jogurtowy z granatem i miętą


Sałatka z pęczakiem, ogórkiem, oliwkami i suszonymi pomidorami

czwartek
23.01.2025


Owsianka pinakolada


Zupa pomidorowa z kokosową nutą


Ryba w sosie musztardowym z kaszą gryczaną i surówką


Crumble ze śliwkami i migdałami


Sałatka z jajkiem, kalafiorem i ogórkiem konserwowym

piątek
24.01.2025


Omlet kokosowy z ananasem i kakaowym jogurtem


Kremowa zupa jarzynowa z zielonym groszkiem


Ryba w greckim sosie z pomidorów i cebuli podana z kuskusem i surówką


Tapioka Blue Curacao z różową galaretką


Sałatka makaronowa z kalafiorem i zielonym pesto

sobota
25.01.2025


Frittata z szynką, szpinakiem i fetą


Smoothie szarlotkowe


Kotlety rybne z ziemniakami i pieczoną marchewką


Sernik pieczony


Meksykańskie kaszotto

niedziela
26.01.2025


Pasztet z pieczarek z pieczywem


Sałatka z pieczonych warzyw z serem feta i oliwkami


Gulasz rybny podany z ryżem i surówką


Ciasto czekoladowo-bananowe


Gnocchi z cukinią, papryką i camembertem