Menu Wege

poniedziałek
02.12.2024
1. Śniadanie
Ryżanka z konfiturą owocową
2. II śniadanie
Sałatka z jarmużem, kaszą jaglaną i pomidorami
3. Obiad
Cytrynowe kotlety z kalafiora z ziemniakami i surówką
4. Podwieczorek
Ciasto Pina Colada
5. Kolacja
Placki z dyni z fetą i koperkiem z sosem ziołowym

 

wtorek
03.12.2024


Pasta z fasoli, rukoli i tahini podana z bagietką


Zupa krem z pietruszki i pora


Tofu z pomidorową soczewicą podane z ryżem i surówką


Czekoladowe kokosanki


Zapiekanka ziemniaczana z musztardą i curry

 

środa
04.12.2024


Placuszki z jabłkami i ricottą podane z jogurtem waniliowym


Frytki warzywne podane z sosem pomidorowym


Boczniaki z fasolą i wegańskimi kiełbaskami podane z makaronem i surówką


Cytrynowe tiramisu


Curry z batatów

 

czwartek
05.12.2024


Pasta brokułowo-truflowa z orzechami


Zupa pieczarkowa


Burgery z cieciorki i suszonych pomidorów podane z kaszą gryczaną i surówką


Ciasto czekoladowo-bananowe


Leczo z tofu

 

piątek
06.12.2024


Owsianka z tahini i gruszką zapiekana


Sałatka z fasolą, gruszką i warzywami


Klopsy z kaszy jaglanej, brokuła i szpinaku podane z pieczonymi ziemniakami i surówką


Pudding chia z musem owocowym


Frittata z pieczarkami i papryką

 

sobota
07.12.2024


Pasta z groszku z pieczywem


Koktajl domowa karotka


Chakalaka podana z ryżem i surówką


Mus z mascarpone z owocową galaretką


Sałatka makaronowa z brokułami, kukurydzą i fasolą

 

niedziela
08.12.2024


Omlet z ziemniakami


Zupa tajska z kalafiorem wegan


Klopsiki sojowe z groszkiem i pieczarkami podane z kaszą bulgur i surówką


Owoce pod kruszonką


Zapiekanka ryżowa z tofu