Menu Wege
poniedziałek
02.12.2024
1. Śniadanie
Ryżanka z konfiturą owocową
2. II śniadanie
Sałatka z jarmużem, kaszą jaglaną i pomidorami
3. Obiad
Cytrynowe kotlety z kalafiora z ziemniakami i surówką
4. Podwieczorek
Ciasto Pina Colada
5. Kolacja
Placki z dyni z fetą i koperkiem z sosem ziołowym
wtorek
03.12.2024
Pasta z fasoli, rukoli i tahini podana z bagietką
Zupa krem z pietruszki i pora
Tofu z pomidorową soczewicą podane z ryżem i surówką
Czekoladowe kokosanki
Zapiekanka ziemniaczana z musztardą i curry
środa
04.12.2024
Placuszki z jabłkami i ricottą podane z jogurtem waniliowym
Frytki warzywne podane z sosem pomidorowym
Boczniaki z fasolą i wegańskimi kiełbaskami podane z makaronem i surówką
Cytrynowe tiramisu
Curry z batatów
czwartek
05.12.2024
Pasta brokułowo-truflowa z orzechami
Zupa pieczarkowa
Burgery z cieciorki i suszonych pomidorów podane z kaszą gryczaną i surówką
Ciasto czekoladowo-bananowe
Leczo z tofu
piątek
06.12.2024
Owsianka z tahini i gruszką zapiekana
Sałatka z fasolą, gruszką i warzywami
Klopsy z kaszy jaglanej, brokuła i szpinaku podane z pieczonymi ziemniakami i surówką
Pudding chia z musem owocowym
Frittata z pieczarkami i papryką
sobota
07.12.2024
Pasta z groszku z pieczywem
Koktajl domowa karotka
Chakalaka podana z ryżem i surówką
Mus z mascarpone z owocową galaretką
Sałatka makaronowa z brokułami, kukurydzą i fasolą
niedziela
08.12.2024
Omlet z ziemniakami
Zupa tajska z kalafiorem wegan
Klopsiki sojowe z groszkiem i pieczarkami podane z kaszą bulgur i surówką
Owoce pod kruszonką
Zapiekanka ryżowa z tofu