Menu 3 dania Standard

Poniedziałek, 16.09.2024

Śniadanie

Owsianka z jabłkami i prażonymi pestkami dyni

Obiad

Miodowy kurczak BBQ podany z warzywnym risotto primavera

Kolacja

Zapiekanka kopytkowa z sosem czosnkowo-serowym

Wtorek, 17.09.2024

Śniadanie

Twarożek ogórkowy z koperkiem podany z bułką i pomidorkami

Obiad

Kurczak w sosie porowo-koperkowym podany z makaronem i surówką

Kolacja

Sałatka z kuskusem i granatem

Środa, 18.09.2024

Śniadanie

Cytrynowe placki z jagodami

Obiad

Mielone zrazy w sosie z pieczonymi ziemniakami i kalafiorem

Kolacja

Penne z warzywami, tofu i bazylią

Czwartek, 19.09.2024

Śniadanie

Hummus podany z pieczywem i pieczona marchewką

Obiad

Pieczeń drobiowa z żurawiną i camembertem podana z kaszą pęczak i buraczkami zasmażanymi

Kolacja

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

Piątek, 20.09.2024

Śniadanie

Frittata z oliwkami i pomidorkami z pieczywem i warzywami

Obiad

Ryba w sosie toskańskim z ryżem i surówką coleslaw

Kolacja

Sałatka z jajkami, rzodkiewką i winogronami

Sobota, 21.09.2024

Śniadanie

Jaglanka z bananami

Obiad

Indyk z cukinią w sosie curry z pieczonymi ziemniakami i surówką

Kolacja

Sałatka z tuńczykiem i żurawiną

Niedziela, 22.09.2024

Śniadanie

Pasta jajeczno-twarogowa z pieczywem i warzywami

Obiad

Duszony kurczak z jabłkiem i żurawiną, kasza gryczana z pietruszką

Kolacja

Gulasz paprykowo-pomidorowy z ciecierzycą i grillowanym bakłażanem z kaszą pęczak

Menu 3 dania Wege

Poniedziałek, 16.09.2024

Śniadanie

Owsianka z jabłkami i prażonymi pestkami dyni

Obiad

Klopsiki z kalafiora w sosie pomidorowym podane z risotto Primavera

Kolacja

Zapiekanka kopytkowa z sosem czosnkowo-serowym

Wtorek, 17.09.2024

Śniadanie

Twarożek ogórkowy z koperkiem podany z bułką i pomidorkami

Obiad

Kotlety sojowe w sosie porowo-koperkowym z makaronem i surówką

Kolacja

Zapiekanka z fasolą, ziemniakami i szpinakiem

Środa, 18.09.2024

Śniadanie

Cytrynowe placki z jagodami

Obiad

Kotlety warzywne podane z sosem, ziemniakami i kalafiorem

Kolacja

Penne z warzywami, tofu i bazylią

Czwartek, 19.09.2024

Śniadanie

Hummus podany z pieczywem i pieczona marchewką

Obiad

Kotlety warzywne w sosie salsa z kaszą pęczak i brokułami

Kolacja

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

Piątek, 20.09.2024

Śniadanie

Wegańska pasta z fasoli, słonecznika i zieleniny

Obiad

Warzywa w tajskim sosie na mleczku kokosowym podane z ryżem i surówką

Kolacja

Makaron w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami

Sobota, 21.09.2024

Śniadanie

Jaglanka z bananami

Obiad

Zielone klopsy z pieczonymi ziemniakami i surówką

Kolacja

Sałatka z kaszą kuskus

Niedziela, 22.09.2024

Śniadanie

Pasta jajeczno-twarogowa z pieczywem i warzywami

Obiad

Kasza gryczana z ciecierzycą, tofu wędzonym i suszonymi pomidorami

Kolacja

Gulasz paprykowo-pomidorowy z ciecierzycą i grillowanym bakłażanem z kaszą pęczak

Menu 3 dania Niski i Średni Ig

Poniedziałek, 16.09.2024

Śniadanie

Owsianka z konfiturą jabłkowa z pestkami dyni

Obiad

Kurczak faszerowany szpinakiem podany z risotto Primavera

Kolacja

Zapiekanka makaronowa z ajwarem i oliwkami

Wtorek, 17.09.2024

Śniadanie

Owsianka z gruszkami

Obiad

Kurczak w sosie porowo-koperkowym podany z makaronem i surówką

Kolacja

Zapiekanka z tuńczykiem i szpinakiem

Środa, 18.09.2024

Śniadanie

Płatki gryczane z gorzką czekoladą i nuta pomarańczy

Obiad

Mielone zrazy w sosie z pieczonymi ziemniakami i kalafiorem

Kolacja

Penne z warzywami, tofu i bazylią

Czwartek, 19.09.2024

Śniadanie

Hummus podany z pieczywem i pieczona marchewką

Obiad

Indyk w sosie pieczarkowo-musztardowym z pieczonymi batatami i brokułami

Kolacja

Kotlety warzywne z brązowym ryżem i sosem salsa

Piątek, 20.09.2024

Śniadanie

Pieczona żytnianka z jagodami i śliwkami

Obiad

Ryba w sosie toskańskim z ryżem i surówką coleslaw

Kolacja

Makaron w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami

Sobota, 21.09.2024

Śniadanie

Placki migdałowe z konfiturą gruszkową

Obiad

Indyk z cukinią w sosie curry z pieczonymi ziemniakami i surówką

Kolacja

Sałatka z tuńczykiem i żurawiną

Niedziela, 22.09.2024

Śniadanie

Pasta jajeczno-twarogowa z pieczywem i warzywami

Obiad

Duszony kurczak z jabłkiem i żurawiną, kasza gryczana z pietruszką

Kolacja

Gulasz paprykowo-pomidorowy z ciecierzycą i grillowanym bakłażanem z kaszą pęczak

Menu 3 dania Balance

PONIEDZIAŁEK 16.09

Śniadanie

Czekoladowa granola z jogurtem naturalnym, wiórkami ciemnej czekolady z arbuzem i kiwi

Obiad

Gulasz wołowy z niepaloną kaszą gryczaną i surówka z kopru włoskiego

Kolacja

Łazanki z młoda kapustą i koprem

 

WTOREK 17.09

Śniadanie

Pasta łososiowa z koprem, ciabattą i warzywami

Obiad

Gulasz drobiowy z kaszą jęczmieną i surówka z buraczka

Kolacja

Fasolka zapiekana z fetą, cukinią i kuskusem, dip czosnkowy z koperkiem

 

ŚRODA 18.09

Śniadanie

Naleśniki z twarożkiem orzechowym, sosem jogurtowo-miodowym i truskawkami

Obiad

Spaghetti bolognese

Kolacja

Pasztet z indyka z żurawinową galaretką i chlebem razowym ze słonecznikiem

 

CZWARTEK 19.09

Śniadanie

Pasta z zielonego groszku, rzodkiewki, chleb ze słonecznikiem

Obiad

Ziołowy kurczak z brokułami i puree ziemniaczanym

Kolacja

Grecka pizza

 

PIĄTEK 20.09

Śniadanie

Pieczona owsianka z truskawkami i rabarbarem z sosem jogurtowo-miodowym

Obiad

Rolada z indyka z morelami i żurawiną, kasza bulgur i surówka z kapusty

Kolacja

Tortilla z pasta Tex-mex i dipem pomidorowo-bazyliowym

 

SOBOTA 21.09

Śniadanie

Owsianka Bounty z wiórkami czekolady, ananasem i kiwi

Obiad

Pieczarkowe “Pęczotto” w sosie serowym z kurczakiem

Kolacja

Sałatka ryżowa z zielonym groszkiem, oliwkami i czerwoną papryką

 

NIEDZIELA 22.09

Śniadanie

Omlet z suszonymi pomidorami, mozarellą i jogurtowym dipem z jalapeno

Obiad

Cieciorka po węgiersku z pieczonymi ziemniakami

Kolacja

Pełnoziarniste penne z kurczakiem, fasolką szparagową i sosem vinegrette