Menu 3 dania Standard
Poniedziałek, 16.09.2024
Śniadanie
Owsianka z jabłkami i prażonymi pestkami dyni
Obiad
Miodowy kurczak BBQ podany z warzywnym risotto primavera
Kolacja
Zapiekanka kopytkowa z sosem czosnkowo-serowym
Wtorek, 17.09.2024
Śniadanie
Twarożek ogórkowy z koperkiem podany z bułką i pomidorkami
Obiad
Kurczak w sosie porowo-koperkowym podany z makaronem i surówką
Kolacja
Sałatka z kuskusem i granatem
Środa, 18.09.2024
Śniadanie
Cytrynowe placki z jagodami
Obiad
Mielone zrazy w sosie z pieczonymi ziemniakami i kalafiorem
Kolacja
Penne z warzywami, tofu i bazylią
Czwartek, 19.09.2024
Śniadanie
Hummus podany z pieczywem i pieczona marchewką
Obiad
Pieczeń drobiowa z żurawiną i camembertem podana z kaszą pęczak i buraczkami zasmażanymi
Kolacja
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami
Piątek, 20.09.2024
Śniadanie
Frittata z oliwkami i pomidorkami z pieczywem i warzywami
Obiad
Ryba w sosie toskańskim z ryżem i surówką coleslaw
Kolacja
Sałatka z jajkami, rzodkiewką i winogronami
Sobota, 21.09.2024
Śniadanie
Jaglanka z bananami
Obiad
Indyk z cukinią w sosie curry z pieczonymi ziemniakami i surówką
Kolacja
Sałatka z tuńczykiem i żurawiną
Niedziela, 22.09.2024
Śniadanie
Pasta jajeczno-twarogowa z pieczywem i warzywami
Obiad
Duszony kurczak z jabłkiem i żurawiną, kasza gryczana z pietruszką
Kolacja
Gulasz paprykowo-pomidorowy z ciecierzycą i grillowanym bakłażanem z kaszą pęczak
Menu 3 dania Wege
Poniedziałek, 16.09.2024
Śniadanie
Owsianka z jabłkami i prażonymi pestkami dyni
Obiad
Klopsiki z kalafiora w sosie pomidorowym podane z risotto Primavera
Kolacja
Zapiekanka kopytkowa z sosem czosnkowo-serowym
Wtorek, 17.09.2024
Śniadanie
Twarożek ogórkowy z koperkiem podany z bułką i pomidorkami
Obiad
Kotlety sojowe w sosie porowo-koperkowym z makaronem i surówką
Kolacja
Zapiekanka z fasolą, ziemniakami i szpinakiem
Środa, 18.09.2024
Śniadanie
Cytrynowe placki z jagodami
Obiad
Kotlety warzywne podane z sosem, ziemniakami i kalafiorem
Kolacja
Penne z warzywami, tofu i bazylią
Czwartek, 19.09.2024
Śniadanie
Hummus podany z pieczywem i pieczona marchewką
Obiad
Kotlety warzywne w sosie salsa z kaszą pęczak i brokułami
Kolacja
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami
Piątek, 20.09.2024
Śniadanie
Wegańska pasta z fasoli, słonecznika i zieleniny
Obiad
Warzywa w tajskim sosie na mleczku kokosowym podane z ryżem i surówką
Kolacja
Makaron w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
Sobota, 21.09.2024
Śniadanie
Jaglanka z bananami
Obiad
Zielone klopsy z pieczonymi ziemniakami i surówką
Kolacja
Sałatka z kaszą kuskus
Niedziela, 22.09.2024
Śniadanie
Pasta jajeczno-twarogowa z pieczywem i warzywami
Obiad
Kasza gryczana z ciecierzycą, tofu wędzonym i suszonymi pomidorami
Kolacja
Gulasz paprykowo-pomidorowy z ciecierzycą i grillowanym bakłażanem z kaszą pęczak
Menu 3 dania Niski i Średni Ig
Poniedziałek, 16.09.2024
Śniadanie
Owsianka z konfiturą jabłkowa z pestkami dyni
Obiad
Kurczak faszerowany szpinakiem podany z risotto Primavera
Kolacja
Zapiekanka makaronowa z ajwarem i oliwkami
Wtorek, 17.09.2024
Śniadanie
Owsianka z gruszkami
Obiad
Kurczak w sosie porowo-koperkowym podany z makaronem i surówką
Kolacja
Zapiekanka z tuńczykiem i szpinakiem
Środa, 18.09.2024
Śniadanie
Płatki gryczane z gorzką czekoladą i nuta pomarańczy
Obiad
Mielone zrazy w sosie z pieczonymi ziemniakami i kalafiorem
Kolacja
Penne z warzywami, tofu i bazylią
Czwartek, 19.09.2024
Śniadanie
Hummus podany z pieczywem i pieczona marchewką
Obiad
Indyk w sosie pieczarkowo-musztardowym z pieczonymi batatami i brokułami
Kolacja
Kotlety warzywne z brązowym ryżem i sosem salsa
Piątek, 20.09.2024
Śniadanie
Pieczona żytnianka z jagodami i śliwkami
Obiad
Ryba w sosie toskańskim z ryżem i surówką coleslaw
Kolacja
Makaron w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
Sobota, 21.09.2024
Śniadanie
Placki migdałowe z konfiturą gruszkową
Obiad
Indyk z cukinią w sosie curry z pieczonymi ziemniakami i surówką
Kolacja
Sałatka z tuńczykiem i żurawiną
Niedziela, 22.09.2024
Śniadanie
Pasta jajeczno-twarogowa z pieczywem i warzywami
Obiad
Duszony kurczak z jabłkiem i żurawiną, kasza gryczana z pietruszką
Kolacja
Gulasz paprykowo-pomidorowy z ciecierzycą i grillowanym bakłażanem z kaszą pęczak
Menu 3 dania Balance
PONIEDZIAŁEK 16.09
Śniadanie
Czekoladowa granola z jogurtem naturalnym, wiórkami ciemnej czekolady z arbuzem i kiwi
Obiad
Gulasz wołowy z niepaloną kaszą gryczaną i surówka z kopru włoskiego
Kolacja
Łazanki z młoda kapustą i koprem
WTOREK 17.09
Śniadanie
Pasta łososiowa z koprem, ciabattą i warzywami
Obiad
Gulasz drobiowy z kaszą jęczmieną i surówka z buraczka
Kolacja
Fasolka zapiekana z fetą, cukinią i kuskusem, dip czosnkowy z koperkiem
ŚRODA 18.09
Śniadanie
Naleśniki z twarożkiem orzechowym, sosem jogurtowo-miodowym i truskawkami
Obiad
Spaghetti bolognese
Kolacja
Pasztet z indyka z żurawinową galaretką i chlebem razowym ze słonecznikiem
CZWARTEK 19.09
Śniadanie
Pasta z zielonego groszku, rzodkiewki, chleb ze słonecznikiem
Obiad
Ziołowy kurczak z brokułami i puree ziemniaczanym
Kolacja
Grecka pizza
PIĄTEK 20.09
Śniadanie
Pieczona owsianka z truskawkami i rabarbarem z sosem jogurtowo-miodowym
Obiad
Rolada z indyka z morelami i żurawiną, kasza bulgur i surówka z kapusty
Kolacja
Tortilla z pasta Tex-mex i dipem pomidorowo-bazyliowym
SOBOTA 21.09
Śniadanie
Owsianka Bounty z wiórkami czekolady, ananasem i kiwi
Obiad
Pieczarkowe “Pęczotto” w sosie serowym z kurczakiem
Kolacja
Sałatka ryżowa z zielonym groszkiem, oliwkami i czerwoną papryką
NIEDZIELA 22.09
Śniadanie
Omlet z suszonymi pomidorami, mozarellą i jogurtowym dipem z jalapeno
Obiad
Cieciorka po węgiersku z pieczonymi ziemniakami
Kolacja
Pełnoziarniste penne z kurczakiem, fasolką szparagową i sosem vinegrette