Menu Wegan
Poniedziałek, 4.11.2024
Śniadanie
Wegańska szakszuka z pieczywem
II śniadanie
Koktajl burak – grejpfrut
Obiad
Kotlety z czerwonej fasoli podane z ziemniakami i surówką
Podwieczorek
Jogurt tropikalny z wiórkami kokosa wegan
Kolacja
Tortilla z hummusem, grillowanymi warzywami i pomidorem
Wtorek, 5.11.2024
Śniadanie
Owsianka truskawkowa
II śniadanie
Zupa krem z pomidorów ze szpinakiem
Obiad
Chilli sin carne z ryżem i brokułami
Podwieczorek
Pieczone banany z masłem orzechowym
Kolacja
Zielona sałatka z tofu wędzonym
Środa, 6.11.2024
Śniadanie
Pasta kanapkowa z brokuła, orzechów i tofu z pieczywem
II śniadanie
Koktajl z burakiem, jabłkiem i malinami
Obiad
Wegańskie burgery z cieciorki i tofu podane z kaszą orkiszową z warzwaymi i surówką
Podwieczorek
Deser z tapioki z truskawkami
Kolacja
Zapiekanka z brązowym ryżem i szpinakiem
Czwartek, 7.11.2024
Śniadanie
Kawowa komosanka
II śniadanie
Zupa krem ziemniaczany z chrzanem i jabłkiem
Obiad
Tofu z sosem sojowym i warzywami podane z kaszą bulgur i surówką
Podwieczorek
Czekoladowe ciasto owsiane fit z malinami wegan
Kolacja
Sałatka z jarmużu, batata i cieciorki z sosem miętowo-kolendrowym
Piątek, 8.11.2024
Śniadanie
Pasztet z kalafiora podany z pieczywem
II śniadanie
Czekoladowy pudding chia z sosem pomarańczowym i granatem.
Obiad
Gulasz węgierski z kotletów sojowych, soczewicy i pieczarek podany z puree ziemniaczanym z chrzanem i surówką
Podwieczorek
Jogurt czekoladowo-waniliowy z pomarańczową granolą
Kolacja
Pieczone kotlety z kaszy i brokuła, Sos salsa
Sobota, 9.11.2024
Śniadanie
Placki z gruszkami i kardamonem podane z musem owocowym
II śniadanie
Zupa warzywna z fasolą, dynią i kapustą
Obiad
Risotto ananasowe z wędzonym tofu i porem podane z surówką
Podwieczorek
Migdałowy budyń z wanilią
Kolacja
Indyjska sałatka ziemniaczana z papryką i marchewką
Niedziela, 10.11.2024
Śniadanie
Jajecznica z pieczarkami podana z pieczywem i świeżymi warzywami
II śniadanie
Koktajl z pomarańczy, kiwi i bananów
Obiad
Tofu w sosie barbecue podane z makaronem i surówką
Podwieczorek
Kakaowe ciasto z wiśniami
Kolacja
Gryczotto z pastą miso, cieciorką i porem