Menu Wegan

Poniedziałek, 4.11.2024

Śniadanie

Wegańska szakszuka z pieczywem

II śniadanie

Koktajl burak – grejpfrut

Obiad

Kotlety z czerwonej fasoli podane z ziemniakami i surówką

Podwieczorek

Jogurt tropikalny z wiórkami kokosa wegan

Kolacja

Tortilla z hummusem, grillowanymi warzywami i pomidorem

Wtorek, 5.11.2024

Śniadanie

Owsianka truskawkowa

II śniadanie

Zupa krem z pomidorów ze szpinakiem

Obiad

Chilli sin carne z ryżem i brokułami

Podwieczorek

Pieczone banany z masłem orzechowym

Kolacja

Zielona sałatka z tofu wędzonym

Środa, 6.11.2024

Śniadanie

Pasta kanapkowa z brokuła, orzechów i tofu z pieczywem

II śniadanie

Koktajl z burakiem, jabłkiem i malinami

Obiad

Wegańskie burgery z cieciorki i tofu podane z kaszą orkiszową z warzwaymi i surówką

Podwieczorek

Deser z tapioki z truskawkami

Kolacja

Zapiekanka z brązowym ryżem i szpinakiem

Czwartek, 7.11.2024

Śniadanie

Kawowa komosanka

II śniadanie

Zupa krem ziemniaczany z chrzanem i jabłkiem

Obiad

Tofu z sosem sojowym i warzywami podane z kaszą bulgur i surówką

Podwieczorek

Czekoladowe ciasto owsiane fit z malinami wegan

Kolacja

Sałatka z jarmużu, batata i cieciorki z sosem miętowo-kolendrowym

Piątek, 8.11.2024

Śniadanie

Pasztet z kalafiora podany z pieczywem

II śniadanie

Czekoladowy pudding chia z sosem pomarańczowym i granatem.

Obiad

Gulasz węgierski z kotletów sojowych, soczewicy i pieczarek podany z puree ziemniaczanym z chrzanem i surówką

Podwieczorek

Jogurt czekoladowo-waniliowy z pomarańczową granolą

Kolacja

Pieczone kotlety z kaszy i brokuła, Sos salsa

Sobota, 9.11.2024

Śniadanie

Placki z gruszkami i kardamonem podane z musem owocowym

II śniadanie

Zupa warzywna z fasolą, dynią i kapustą

Obiad

Risotto ananasowe z wędzonym tofu i porem podane z surówką

Podwieczorek

Migdałowy budyń z wanilią

Kolacja

Indyjska sałatka ziemniaczana z papryką i marchewką

Niedziela, 10.11.2024

Śniadanie

Jajecznica z pieczarkami podana z pieczywem i świeżymi warzywami

II śniadanie

Koktajl z pomarańczy, kiwi i bananów

Obiad

Tofu w sosie barbecue podane z makaronem i surówką

Podwieczorek

Kakaowe ciasto z wiśniami

Kolacja

Gryczotto z pastą miso, cieciorką i porem